Otkrij novo lice iPhonea

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max dolaze u četiri boje: svemirski crnoj, srebrnoj, zlatnoj i tamnoljubičastoj.

iPhone 14 Pro modeli imaju bolje zaslone no ikad dosad. Riječ je o LTPO panelima, a u Appleu ih zovu ProMotion zaslonima. Dinamički prilagođavaju stopu osvježavanja u rasponu od 10-120Hz. Brzina se ravnomjerno i inteligentno povećava kad su Vam potrebne iznimne grafičke performanse, a smanjuje radi uštede energije kad nisu.

Tijekom toplih sunčanih dana zaslon Super Retina XDR sada dosegne vršnih 2000 nita na otvorenom, što je dvaput svjetlije nego prije i najveća vršna svjetlina na bilo kojem pametnom telefonu. To znači da će tekst biti jasno vidljiv na zaslonu.

Poboljšan je prikaz i fotografija i HDR videozapisa – vršna je svjetlina do 1600 nita, čime iPhone dosiže jednaku razinu kao Pro Display XDR. Filmovi, serije, čak i videozapisi koje snimiš iPhoneom realističniji su nego ikad prije.

Ostvarile su se ranije najave, pa je notch napokon zamijenjen nešto manjim otvorom u vrhu ekrana. On je ovalnog oblika (poznatoga kao pill), a Apple je odlučio taj oblik iskoristiti i za animaciju notifikacija i drugih aktivnosti. Tako se “pilula”, ili “Dynamic Island” kako ga sada zovu, proširuje prema potrebi i prikazuje pozive, manje bitne notifikacije i slično Na njemu se prikazuje glazba, sportski rezultati, FaceTime i još mnogo toga, a pritom Vas ništa ne prekida u onome što radite.

Ovaj model dolazi s novim čipom, A16 Bionic, koji je izrađen na 4-nanometarskom procesu i sa 16 milijardi tranzistora. Šest je CPU jezgri, od kojih su dvije optimizirane za performanse a četiri za efikasnost. Neuralni engine ima 16, a GPU 5 jezgri, uz posebni Display Engine koji upravlja frekvencijom osvježavanja zaslona.

Velik je naglasak i na kamerama kod Pro modela. Najveća glavna kamera ima 65% veći senzor od onog kod modela 13 i rezoluciju od 48 MP. iPhone 14 Pro podiže ljestvicu mogućnosti 48 megapiksela te četverostruko povećava rezoluciju svakog isječka ProRAW formata i prikazuje zadivljujuće detalje.  Tehnologija stvaranja jednog piksela od njih 4 susjedna omogućit će još bolje snimke u mraku, a kombinacija senzora i leća dat će opciju zumiranja od 1x, 2x ili 3x, uz već postojeću širokokutnu kameru. U novom sustavu Pro kamera sada je dostupan teleobjektiv s 2x većim uvećanjem optičke kvalitete, pa će ti biti dostupne brojne mogućnosti kadriranja. Postani majstor kadriranja.

I uz tako mnogo novih mogućnosti, baterija iPhonea 14 Pro i dalje traje cijeli dan, točnije do 23 sata reprodukcije videozapisa, dok Pro Max može izdržati do 29 sati reprodukcije.

Compare